Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μεγαλώνει η λίστα των «Πυρήνων»

Διευρύνεται η λίστα των εμπλεκομένων προσώπων στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, φαίνεται να προκύπτει διασύνδεση των συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι συλληφθέντες του περασμένου Δεκεμβρίου, σε Πειραιά και Ν. Σμύρνη.

Το αποτύπωμα της Όλγας Οικονομίδου που βρέθηκε σε ένα από τα σπίτια που είχαν ενοικιασθεί από τους έξι συλληφθέντες στη δικογραφία του Πειραιά, οδηγεί τους Εφέτες ανακριτές να εκτιμούν ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται ευθέως. Η Όλγα Οικονομίδου θα κληθεί μάλιστα να απολογηθεί και για διακεκριμένη οπλοκατοχή σχετικά με την υπόθεση του Πειραιά. Σήμερα εναντίον των έξι συλληφθέντων που οδηγήθηκαν στο Εφετείο ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή, κατηγορίες για τις οποίες θα απολογηθούν αύριο. Τέσσερις εκ των κατηγορουμένων φέρονται να έχουν ανάμειξη και στην αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και ξένους ηγέτες τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Γιώργος Νικολόπουλος και ο Νταμιάνο Μπολάνο έδωσαν πριν από λίγο, τυπική απολογία στους Εφέτες ανακριτές, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τις διαδικασίες. Αύριο για τα «τρομοδέματα» θα απολογηθούν οι Χρήστος Τσάκαλος και ο Γιώργος Πολύδωρος. Οι συνήγοροι των συλληφθέντων καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν στην Ασφάλεια και μιλούν ακόμη και για σβησμένα τσιγάρα στο σώμα τους.

Ξέχασαν να τον συλλάβουν!

Όπως καταγγέλθηκε από τους συνηγόρους, δεν είχε συνταχθεί έκθεση σύλληψης για τον Κώστα Παπαδόπουλο, παρότι κρατήθηκε 24 ώρες στην Ασφάλεια. Το γεγονός αυτό διαπιστώθηκε σήμερα κατά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια. Όπως ισχυρίζονται μάλιστα, οι αστυνομικοί αμέλησαν ακόμη και να του πάρουν προανακριτική απολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου